Barnas ønsker etter en skilsmisser

Barneombudet har fått hjelp av en gruppe barn og unge til å lage en ønskeliste fra barn som opplever samlivsbrudd. Mange av rådene er kjente råd også fra advokater i barnefordelingssaker og det er gode kjøreregler for alle foreldre med barn som gjennomgår et samlivsbrudd.

Ønskene barna har er:

  • Ikke bruk meg som budbringer.
  • La mekleren snakke med meg.
  • Fortell meg om bruddet sammen.
  • Dere bestemmer til slutt, men jeg vil si hva jeg mener.
  • Ha felles regler i begge hjemmene.
  • Jeg vil bli hørt i spørsmål som gjelder ferien.
  • Spør meg om jeg vil møte den nye kjæresten.

Vil du lese alle ønskene kan du laste ned plakaten som er laget av barneombudet på barneombudet.no 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.