Barnebortføringsloven

Lov om anerkjennelse og fullbyrding av utenlandske avgjørelser om foreldreansvar m v og om tilbakelevering av barn, eller mer populært kalt barnebortføringsloven, gjelder for barn som ikke har fylt 16 år.

Hovedregelen følger av § 6.

§ 6.
(1) En avgjørelse om foreldreansvar eller samværsrett som er truffet i en stat som er tilsluttet Europarådkonvensjonen, gjelder her i landet. Kan avgjørelsen danne grunnlag for fullbyrdelse i den stat hvor den er truffet (opphavsstaten), kan tvangsfullbyrding også gjennomføres her i landet.

(2) Foreligger det ikke noen avgjørelse som nevnt i første ledd som kan danne grunnlag for fullbyrdelse i opphavsstaten på den tid barnet ble bortført over en statsgrense, skal enhver seinere avgjørelse som er truffet i en konvensjonsstat og som erklærer bortføringen ulovlig, ha samme virkning som en avgjørelse etter første ledd.

Èn kommentar på “Barnebortføringsloven

  • 20/06/2012 i 5:02 pm
    Permalink

    Flyttet til Sverige,med et felles barn,Ble skit med dom der. Avtalte om felles/delt omsorg og foreldrerett, og bostad ble skrevet etter mekling.Barnet bodde mest hos mor(meg). Vi flyttet til Norge, med tanke på retur til sverige,uten fars samtykke I norge åpnes sak 4-12 mot meg. November melder jeg flytting tilbake til Sverige, er en tur i Norgefor å hente flytte-lass, og barnet blir hentet av abrnevernet M/bistand fra politiet hastevedtak|§ 4-6.,barnet plasseres i beredskapshjem.I mars får Kommunen medhold i § 4-12 i fylkesnemda ogblir jeg blir fratatt omsorgen.Barnevernet har under denne prosessen holdt far utenfor.
    Spørsmål: er dette en barnebortføringssak fra Sverige?ettersom barnet har 2 adresser?Hvike rettigheter har far? Om far får hele foreldrerett og omsorgsrett?kan /Må barnet da flyttes til far?.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.