Frist for å avsi dom

hvor lang frist har dommeren for å avsi dom

Et vanlig tema hos mine klienter, og sikkert andre advokaters klienter, er når kan man forvente å få dommen etter gjennomført hovedforhandling (eller rettssak som kanskje er et mer folkelig uttrykk.) Som oftest gir dommeren et signal på slutten av siste dag av hovedforhandlingen. Da pleier man å få som et minimum om man kan forvente at dommen avsies innen lovens frist eller ikke.

Nå skal det sies at det er en bestemmelse med lite innhold og betydning da dommere overskrider slike frister regelmessig og at det eneste lovkravet er at det står i dommen hvorfor fristen er overskredet. Men hva er lovens frist? Jo, dersom det er 1 dommer, så er det 2 uker og dersom det er flere dommere, f.eks. 3 dommere fordi man er i lagmannsretten, eller 3 dommere fordi tingretten har satt rett med fagkyndige meddommere, så er det 4 uker som er fristen. Den ordinære fristen for dommer i saker etter barneloven, som i de fleste tilfeller settes med 1 dommer, er altså 2 uker.

 

 

advokat advokat barnefordeling advokat barnerett advokat barnevern advokat foreldrekonflikt advokat mosjøen advokat mot barnevernet advokat wulff alstahaug tingrett barnebidrag barnefordeling barnefordelingsadvokat barnefordelingssak Barneloven barnerett barnerettsadvokat barnets beste barnevern delt bosted delt fast bosted ekspert barnerett endringer i barneloven familievernkontoret foreldreansvar foreldrekonflikt fri rettshjelp fri sakførsel fritt rettsråd fylkesnemnda i nordland gratis advokat hvilken advokat skal jeg velge Høring av barn mekling meklingsattest midlertidig avgjørelse norges beste advokat norges beste advokat barnefordeling norges beste barnefordelingsadvokat ny barnelov rana tingrett sakkyndig saksforberedende møte samvær samværsavtale spesialist barnefordeling

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.